Malzemeler
2 adet salatalık
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
isteğe göre kuru nane, dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
su
Yapılışı:
Salatalıklar iyice yıkanır, alacalı soyularak rendelenir. İki diş sarımsak biraz tuz katılarak ezilir. Salatalıklar sarımsak ve yoğurt çukur bir kaba alınır.
Soğuk su yavaş yavaş ilave edilerek istenilen kıvamda yoğurt sulandırılır. İsteğe göre nane ilave edilir. İçine buz atılarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Önemli not:Cacık için kullanılacak salatalıklar genellikle rendelenir. Ancak bu şekilde salatalıklarınız hem sulanacak, hem de vitaminlerini kaybedecektir. Doğrayarak hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir cacık elde etmiş olacaksınız.
Salatalıklar yıkanıp alacalı soyulur ve boylamasına minik şeritler halinde kesilip ince ince doğranır..
cacığı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum elinize sağlık hayırlı geceler.
YanıtlaSil