Translate
2 Ağustos 2012 Perşembe
PEYNİRLİ PİDE
MALZEMELER
2sb.kepekli un
2 sb. normal un
1 sb.ılık süt
1 çay bar. sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1tk. tuz
ılık su
2 yumurta
İÇ MALZEMESİ
Ezilmiş beyaz peynir
maydonoz
isteğe bağlı haşlanmış patates rendesi
1 yumurta (tüm malzeme çatalla iyice karıştırılır)
YAPILIŞI
Bir su bardağı ılık süte toz maya ile şeker eklenip,karıştırılıp,15 dk. bekletilir.
Un,tuz,yağ,su ve sütlü karışım iyice yoğrulup üstü örtülür,45 dk. kadar bekletilir.
Kabaran hamur tekrar yoğrulup kalın rulo yapılr ve 8 eş parçaya ayrılır.
Ufak pazılar merdaneyle uzunlamasına açılır,içine istenilen harç konur,fırça yardımıyla pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürülüp tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dk. daha bekletilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan pidelerin yan kısımlarına fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür.Pideler servise hazırdır,hemen yemiyeceksek kalın bir örtüye sarılır.Soğumadan sofraya getirilir.Afiyet olsun.
Yukardaki ölçülerden 8 tane pide çıkıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Pideler nefis görünüyor sahurda da yenilebilir.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler...
ellerinize sağlıkk.sevgiler
YanıtlaSilSen düşünceden ibaretsin.. Geriye kalan et ve kemiksin.. Gül düşünür gülistan olursun.. Diken düşünür dikenlik olursun.
Hz.MEVLANA
ohh enfes tarifi aldım bende deniyicem Tşk.ederim paylaşım için =)=)
YanıtlaSilBende beklerim sevgiler =)=)
http://mervenindnyasndankareler.blogspot.com/
Bende herşeyi kepekli yada tam buğdaydan deniyorum.Tarifinizi deneyeceğim, sevgilerle.
YanıtlaSil