1 kg. patates,
3-4 orta boy havuç,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet taze soğan,
Orta boy mor lahananın yarısı
limon,zeytinyağı,tuz
Hazırlanışı
Patatesler haşlandıktan sonra ister rendeleyerek ister çatal yada ezici yardımıyla ezilir ve üç
parçaya ayrılır. Birinci parçaya önceden rendeleyip çok az sıvı yağda bir süre kavurduğumuz
(veya haşlayıp ezdiğimiz) havuçlar karıştırılır. Biraz tuz ve limon ilave edilir. İkinci parçaya ince
kıyılmış maydanoz ve taze soğanlar ( isteğe göre dere otu da konulabilir) karıştırılır.Yeterince
tuzu ve limonu ilave edilir.Üçüncü parçaya da robotta parçaladığımız mor lahanalar karıştırılır.
Yeterince tuzu ve limonu ilave edilir. Daha sonra varsa slikon bir kek kalıbına sırayla konur.
Yoksa normal kek kalıbına kolay çıkması için içine streç film serilir. Sonra bastırarak iyice
sıkışmaları sağlanır. Biraz beklettikten sonra kalıptan çıkartılır. Artık salatamız servise hazır.
AFİYET OLSUN.
İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt ve mayonezli sos dökülerek de servis yapılabilir.
Byağıdır yapmadım hatırlattığın iyi oldu
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
offf çok severimm ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler sarı mutfak-Hande..
YanıtlaSil