Translate
27 Nisan 2013 Cumartesi
ELMALI TURTA
Elma ile yapılabilecek en güzel tatlılardan birisi.
MALZEMELER
Hamuru için
.1 yumurta
•250 gram tereyağ
•1/2 çay bardağı sıvı yağ
•2 -3 yemek kaşığı yoğurt
•1 çay bardağı şeker (ajda)
•1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un
İçi için
•3 adet elma
•1 tatlı kaşığı tarçın
•1çay bardağı şeker
Üstü için
pudra şekeri
Hazırlanışı
Un ve karbonat dışındaki malzemeleri iyice karıştırın.
Unu ve karbonatı ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırın.
Büyük parçayı yağladığınız yuvarlak borcama dümdüz olacak şekilde elinizle yerleştirin.
.Kalan hamuru ve borcamıı buzdolabına koyun.
Elmaları soyup, rendeleyin.
Şekerle birlikte elmaları iyice pişirin.
Tarçını ekleyin.
İç harç soğuduğunda tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.
Kalan hamurdan ince çubuklar yapıp enine ve boyuna kafes kafes yerleştirin. (Veya hamuru rendeleyip
turtanın üzerine serpiştirin.Ben bu sefer kafesli hazırladım.)
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mmmmmm nefis canım eline sağlık:)
YanıtlaSil