1 su bardağı ıslanmış köftelik bulgur
yoğurt
2 yemek kaşığı un
az tereyağ
1 yemek kaşığı salça
kıyılmış maydanoz
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı nane
Tuz
Hazırlanışı
Bir kap içinde bulguru unu salçayı maydanozu ve tuzu koyup yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp kaynamış suda 8-10 dakika haşlayın. Köfteleri süzüp servis tabağına alın.Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Tavada yağı kızdırın. İçine naneyi koyup ateşten alıp kaşık ile yoğurdun üstüne gezdirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.