MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
8-10 adet sivri yada çarliston biber (varsa)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz
Sos Malzemeleri:
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber, tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kızartma malzemeleri yıkanır ve istenilen şekilde dilimlenir. Sıvı yağ ve tuzla iyice harmanlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çok üst üste gelmeyecek şekilde yayılır. 200 derecede 30 dakika kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra biraz soğutulup servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos dökülür.
Sos için; domatesler rendelenir, tavaya alınır. Üzerine küçük doğranmış sarımsak, baharatlar ve sıvı yağ eklenir ocakta 5 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun
Afiyetler olsun ben de son 4-5 senedir fırında kızartıyorum her şeyi hem sağlıklı hem de fazla yağ kullanmamız gerekmiyor:) ellerine sağlık.
YanıtlaSilhmm leziz duruyorlar
YanıtlaSilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilcay-makineleri.com