Translate
3 Eylül 2014 Çarşamba
ISPANAKLI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
-50 gr. tereyağı
- yarım fincan süt
- yarım fincan sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Önce doğranmış soğan, daha sonra doğranmış ıspanak yaprakları yağda sote edilir. Yufkalar ortadan ikiye kesilir, eritilen tereyağı ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülerek 3 kat üst üste dizilir.Üzerilerine de un serpilir. Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir sonra yufka rulo yapılıp 6-7 cm arayla kesilip ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C de, önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.