Translate
10 Ekim 2014 Cuma
ETLİ LAHANA SARMA
MALZEMELER
- Orta boy yarım lahana
- 8-9 su bardağı sıcak su
- 2 adet domates
- Yarım kg kıyma
- 2 adet soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı nane
- 2 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Yapılışı :
Tencereye lahanayı haşlayacak kadarsıcak su koyun. Yarım lahananın yapraklarını tek tek ayırın. Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz.
Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden bir kevgir yardımıyla soğuk suya alın.
Harcın hazırlığı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın. Büyük bir kabın içine koyun. Bir tatlı kaşığı tuzu soğana ilave edin.
Soğanların üzerine 250g kıymayı, bir su bardağı pirinci ekleyin. 2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun. 4-5 dal maydanozu ince ince kıyın.
Maydanoz, bir çorba kaşığı ve bir tatlı kaşığı karabiberi,reyhanı harca ekleyin. Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve harcı iyice karıştırın.
Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin. Daha sonra hazırladığınız harçtan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve lahanaları sarın.
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin,az sıvı yağ ekleyip pişirin. Sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün.
tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com