1 su b. sarı mercimek
1 soğan
1 havuç
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
sıvı yağ
tuz
su
1 soğan
1 havuç
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
sıvı yağ
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
1 tatlı k. salça
1 tatlı k. tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Mercimeği yıkıyoruz ve tencerede haşlıyoruz. Havucu ve soğanı ince yarım ay şeklinde doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğanı ve havucu sotelemeye başlıyoruz.
Mercimeği yıkıyoruz ve tencerede haşlıyoruz. Havucu ve soğanı ince yarım ay şeklinde doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğanı ve havucu sotelemeye başlıyoruz.
Tereyağını ilave ediyoruz. Unu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Haşlanmış mercimeği de suyuyla beraber diğer tencereye koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Çorbamızı el blendırından geçiriyoruz.
Salçayı ve tereyağını bir tavada eritip kavuruyoruz ve servis ederken çorbanın üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.