Translate
19 Ocak 2015 Pazartesi
ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI
MALZEMELER
1 adet ufak lahana
2 sb. pirinç
3 adet soğan
1 sb. zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yk temizlenmiş kuş üzümü
1 yk dolmalık fıstık
yıkanıp kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı salça
tuz,karabiber,nane
1 sb.su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Lahana yapraklarını kırmadan ayırıp, yıkayıp tencereye tuz ve su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Suyunu süzüp soğuduktan sonra yapraklarını bir tabağa alın.. Bir tencereye soğanları soyup yemeklik doğrayın.Fıstığı yıkayıp soğana ilave ediniz. Yağını da koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgirle karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar sıcak suda ıslatınız.. Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilave ediniz. Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflanıncaya kadar kavurunuz.. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü,az salçayı, tuzu ve şekeri koyunuz. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz.Ocaktan alınca baharatlarını maydanoz naneyi kıyarak koyunuz. Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız.Sarmanın pişeceği tencerenin dibine maydanoz, nane saplarını lahananın sarılmayacak kalın kısımlarını koyunuz. Lahana yapraklarını, istediğiniz büyüklükte kesiniz.(4 parmak uzunluğunda) Kesilen yapraklara yeterli miktarda iç koyup çok sıkmadan kapatıp sarınız. Tencereye muntazam dizip üstlerini lahana yapraklarıyla yada bir yemek tabağıyla kapatınız. 1 bardak su ve yarım limon suyu koyup yapraklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Soğuduktan sonra dolmamız servise hazırdır.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tarifinize göre yaptım çok güzel oldu, teşekkürler
YanıtlaSilBerrin