Mantı haşladığım suyu değerlendirmek için yaptığım çorba lezzetli oldu.Tavsiye ederim.
Malzemeler:
Mantı haşlama suyu (3-4 bardak)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber, nane
Tereyağı
Su
Yapılışı:
Mantı suyuna biraz su eklenip kaynamaya başlayınca,ayrı bir kasede; dövülmüş sarımsak, limon suyu, yoğurt ve unun karıştırılmasıyla hazırlanan terbiye çorbaya yavaş yavaş ilave edlir. (Yoğurdun kesilmemesi için kaynamakta olan sudan kaseye biraz sıcak su alınıp karıştırılır.) Terbiyeyi ilave ettikten sonra çorba 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.Servis yapmadan önce, ayrı bir tavada tereyağı ve naneyi yakıp üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun .
Denedim ve muhteşem oldu.teşekkürler.
YanıtlaSilÇok güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSilMantının üstüne ek su olarak mi 3 4 şu bardağı şu eklenecek?
YanıtlaSilKendi suyuna ek ilave mi ediliyor
YanıtlaSilDenedim süper oldu. teşekkürler.
YanıtlaSil