8 Nisan 2011 Cuma

Sebzeli Tavuk Yemeği

















Malzemeler


500 Gr.Kuşbaşı Piliç

2 Adet Patates

2 Adet Havuç

2 Adet Domates

2 Adet Sivri Biber

2 Adet  Soğan

2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
Tuz

Karabiber


Yapılışı



Yağı tencereye koyup önce soğanlarını sonrada kuşbaşı doğranmış piliç etini ekleyerek kavurun.Küçük doğranmış havucu ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesi de koyun.Sıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin.Küçük küçük kesip tavada kızarttığınız patatesleri de ekleyip biraz daha kaynatarak ocaktan tencereyi indirin.Afiyet olsun.

**Arzu edilirse  yemeğimizi  ufak güveclere paylaştırıp üzerine beşamel sos yapıp fırına verebiliriz.


Beşamel sos için;

Bir tencerede 2yk.tereyağını eritin.2yk unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.1 sb.sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp güveçlerin üzerine yayın.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine saglik canim,biraz degisik olarak bende yaparim ve cok severiz.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. selam:)
    sossuz olarak tam diyetlik bünyem için olmuş:)
    ben de burdayım:
    http://mukemmelsizlikabidesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.