26 Aralık 2011 Pazartesi

KIYMALI KARNIBAHAR













Malzemeler:



1 adet ufak karnıbahar

2 adet kuru soğan

100 gram kadar kıyma

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı zeytinyağ

 pul biber



Yapılışı:

Önce karnıbahar çiçeklerine ayrılır ve güzelce yıkanır. Tencereye zeytinyağ koyulur, kıyma eklenir kıyma suyunu çekince ince doğranmış kuru soğan eklenir ve kavrulur. Salçalar eklenir kavrulur. Karnıbahar eklenir biraz kavrulur, pulbiber atılır, biraz su eklenir ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun...

2 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.