2 Ağustos 2012 Perşembe

PEYNİRLİ PİDE





MALZEMELER


2sb.kepekli un
2 sb. normal un
1 sb.ılık süt
1 çay bar. sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1tk. tuz
ılık su
2 yumurta

İÇ MALZEMESİ

Ezilmiş beyaz peynir
maydonoz
isteğe bağlı haşlanmış patates rendesi
1 yumurta (tüm malzeme çatalla iyice karıştırılır)

YAPILIŞI

Bir su bardağı ılık süte toz maya ile şeker eklenip,karıştırılıp,15 dk. bekletilir.
Un,tuz,yağ,su ve sütlü karışım iyice yoğrulup üstü örtülür,45 dk. kadar bekletilir.
Kabaran hamur tekrar yoğrulup kalın rulo yapılr ve 8 eş parçaya ayrılır.
Ufak pazılar merdaneyle uzunlamasına açılır,içine istenilen harç konur,fırça yardımıyla pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürülüp tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dk. daha bekletilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan pidelerin yan kısımlarına fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür.Pideler servise hazırdır,hemen yemiyeceksek kalın bir örtüye sarılır.Soğumadan sofraya getirilir.Afiyet olsun.
Yukardaki ölçülerden 8 tane pide çıkıyor.

4 yorum:

  1. Pideler nefis görünüyor sahurda da yenilebilir.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlıkk.sevgiler
    Sen düşünceden ibaretsin.. Geriye kalan et ve kemiksin.. Gül düşünür gülistan olursun.. Diken düşünür dikenlik olursun.
    Hz.MEVLANA

    YanıtlaSil
  3. ohh enfes tarifi aldım bende deniyicem Tşk.ederim paylaşım için =)=)
    Bende beklerim sevgiler =)=)
    http://mervenindnyasndankareler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Bende herşeyi kepekli yada tam buğdaydan deniyorum.Tarifinizi deneyeceğim, sevgilerle.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.