Translate

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki

 














Malzemeler


500 gr taze barbunya içi
4 adet  domates (kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
1 adet patates (küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet havuç ( küçük küp şeklinde doğranmış)
1 büyük kuru soğan (küçük doğranmış)
4-5 diş sarımsak (ezilmiş)
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 fiske kimyon
Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Barbunyaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın.Suyunu süzün.

Diğer bir tencereye zeytinyağını koyup kızdıralım. Soğanları kavuralım. Havucu, patatesi ve sarımsağı ilave ederek 1-2 dakika daha soteleyelim. Domatesleri ilave edelim ve kaynamasını bekleyelim. Sos kaynamaya başlayınca barbunyayı ilave edelim ve bir iki karıştıralım. Malzemenin üstünü bir parmak geçecek şekilde kaynar su ilave edelim.Tuz, karabiber, kimyon ve şekeri ilave edelim..Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık kırk dakika kontrollü olarak pişirelim. Yemek soğuyup dinlendikten sonra kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.