Translate

5 Haziran 2015 Cuma

Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?



Karıncalar da tıpkı böcekler gibi kurtulması zor olan haşere türlerindendir. Karınca istilaları öyle bir kaç karıncadan oluşmaz. Sayısız karınca ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bazen öyle çok yeri sararlar ki dolapların içindeki yağ tenekelerinden bile çıkabilirler. Bu derece baş edemediğiniz durumlarda önceliğiniz kesinlikle ilaçlama olmalıdır. İlaçlama olayına karşıysanız; sirke, nane yağı gibi doğal ürünler kullanabilirsiniz.
Karıncalardan Sirke ile Kurtulmak
Sirkeyi ve suyu üçte bir oranında karıştırın ve karınca gördüğünüz bölgeye püskürterek uygulayın. Sirke kokusu karıncaların sevmediği bir şeydir ve karıncaların kaçmasına neden olur. Mutfak masasına, tezgâhınıza hazırladığınız bu fısfısı sıkabilir ve silebilirsiniz. Karınca yolu denen, yuva ile karıncaların dolaştığı yerlerin arasındaki mesafelere bolca sıkarak karıncalardan kurtulabilirsiniz.
Boraks Uygulamak
Boraks maddesi, karıncalarla mücadelede oldukça etkili maddelerden biridir. Karıncaların iskelet yapılarına ve sindirim sistemlerine etki eden boraks, genellikle koloni halindeki karıncaları yok etmek için kullanılır. Bunun için bir miktar şekerli suyun içine boraks karıştırmalısınız. Ardından karıncaları gördüğün bölgelere bu karışımı yerleştirmelisiniz. Karıncalar şekerli suyu taşırken; farkında olmadan boraksı da yuvalarına taşıyacaktır.
Baharatlar ile Karıncalardan Kurtulmak
Karanfil ve tarçın karıncaların hoşlanmadığı baharatlardır. Bunları, karıncaların geçtiği yerlere gelecek şekilde mutfağın çeşitli alanlarına dağıtarak karıncaların mutfağınızı terk etmesini sağlayabilirsiniz. Mutfak dolaplarına, çekmecelere de bu baharatları yerleştirmelisiniz. Ayrıca nane yağı da karıncalar üzerinde etkili bir yoldur. Evin her odasına nane yağı püskürtmek, karıncaların sayısında azalma sağlayacaktır.
İlaçlama Uygulaması
Tüm önlemlere ve yöntemlere rağmen karıncaları yok edemediyseniz; bir ilaçlama firmasıyla iletişime geçmelisiniz. Uzmanlarca bulunan karınca yuvaları, yolları ilaçlanır ve kesin çözüm aranır. İlaçlama uygulamasını kendi başınıza yapmaya çalışarak zaman kaybetmek yerine direkt olarak işin uzmanlarına danışmanız da yarar var.
Evdeki Karıncaların Nedenleri
Karıncaların evinize gelmesinin nedenlerini bilirseniz; buna göre önlem alabilirsiniz. Karıncaları evinizde görmenizin 3 temel nedeni vardır. Bunlar yiyecek kalıntıları, ortamdaki nem ve evin içindeki bitkilerdir. Yiyeceklerin sadece kırıntıları da değil; kendileri de karıncaların gelmesi için yeterli olabilir. Özellikle şekerli yiyeceklere, karıncalar daha fazla rağbet eder. Bu nedenle dökülen şeker kırıntılarını temizlemelisiniz. Evde kırıntı olmaması için evi sürekli süpürmeli, tezgâh üzerini deterjanla düzenli olarak silmelisiniz. Bunların yanında çöp kovalarının açıkta kalması da karıncaları çeker. Çöpleri evin içinde uzun süre muhafaza etmemelisiniz.
Nemli ve sulu ortamlar da karıncaların vazgeçilmezidir. Mutfak ve banyo gibi yerlerde bu nedenle sık sık görünürler. Bu alanları sürekli olarak havalandırmalısınız. Aksi halde kendilerine yuva yapmak için karıncaların en sık tercih ettiği nemli ve rutubetli evlerden biri olursunuz. Son olarak bitkilerin bakımına özen göstermelisiniz. Bitkiler, nemi evin dış duvarları içinde tuttuğundan nemli bir ortam yaratırlar. Böylece karıncalara davetiye çıkar. Bunun için ortamı havalandırmalı, bitkileri arada bir dış ortama çıkarıp hava almalarını sağlamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.