18 Ocak 2016 Pazartesi

PATATESLİ PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ






Malzemeler,

3 adet yufka

1 Su bardağı yoğurt

2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patates Püresi İçin;

3 adet orta boy patates

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

1 su bardağı süt

1,5 Yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Hazırlanışı,



Patatesleri soyup bol suda haşlayın.

Haşlanan patatesleri çatalla ezin.

Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin.

Tencereye ezilmiş patatesleri ekleyip bir iki dakika kavurun.

Üzerine sütü ekleyip karıştırın ve ocağın altını kısın.

Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra

kaşar peynirini ilave edin.

Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve tencerenin kapağını kapatın.

Kâsede; yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve suyu karıştırın.

Yufkaların her birini üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.

Üçgen yufkaları üst üste koyun.

Her bir yufkaya yoğurtlu harç sürün.

İçine hazırladığınız patates püresini koyun.

Önce rulo şeklinde sonra kendi etrafında kıvırarak gül şeklini verin.

Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.