30 Ocak 2017 Pazartesi

Kırmızı (Mor) Lahana Turşusu



Malzemeler

1 adet mor lahana,
1 yemek kaşığı kaya tuzu,
1 çay bardağı sirke (Elma sirkesi)
4-5 tane limon tuzu.
2-3 diş sarımsak

Mor Lahana Turşusunun Yapılışı

Lahanayı yıkayıp ortadan ikiye bölelim.
Kök kısmındaki beyaz yerini alıp tekrar ikiye bölelim ve ince ince salata gibi  doğrayalım.
Doğradığımız lahanayı çukur bir kaba alıp içine kaya tuzunu serpelim.
Sonra elimizle lahanayı iyice ovalım ve 15- 20 dakika dinlendirelim.
Süre sonunda lahanayı su ile yıkayıp suyunu süzelim.
Suyu iyice süzülen lahananın içine limon tuzunu ve sirkesini ilave edip karıştıralım.
(1 çay bardağı su,1 çay bardağı sirke şeklinde ölçerek sırayla su-sirke diyerek koyun.)
Mor Lahana Turşumuzu cam kavanoza doldurup  aralarına sarımsakları serpiştirelim  ve sıkıca kapağını kapatalım,kavanozu ters çevirerek karışmasını sağlayalım.
Bir gün oda sıcaklığında ara ara kavanozu sallayarak ve alt üst ederek bekletelim.
Daha sonra turşumuzu buzdolabına kaldıralım.
Mor lahana turşumuz servise hazır.
Turşumuzu 15 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.