26 Ocak 2017 Perşembe

MANTAR KURABİYE






Mantar Kurabiye Malzemeleri



 100gram tereyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası(buğday nişastası)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kadar kakao


HAZIRLANIŞI





Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta ezip karıştıralım.
Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verelim, yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir şişenin ağzını veya kapağını  tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım.
Böylece kurabiyelere mantar  şekli oluşuyor. Bütün kurabiyelere bu işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Yıllardır yapmamıştım. Hatırlattınız, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.