Translate

24 Ocak 2017 Salı

Terbiyeli İşkembe Çorbası
















Malzemeler:



 750gr. Dana İşkembe ‘temizlenmiş’
5-6 Su Bardağı Soğuk Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Diş Sarımsak
1/2 Limon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Terbiye Malzemeleri:

 1 Yemek Kaşığı un
1/2 ‘yarım’ Limon Suyu
 1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çay Bardağı Soğuk Su






İşkembenin Ön Haşlanması:




İşkembeyi, iyice temizleyip bol suda yıkayıp, bir kaç saat  sirkeli suda beklettikten sonra haşlayın. Haşlama esnasında isteğe bağlı olarak  kullanılan kuru soğan, sarımsak, limon suyu gibi malzemeler işkembenin kokusunu alacaktır.



 İşkembenin ön haşlamasında; işkembe tencerede bol su içinde iyice kaynatılır, ocaktan alınır, süzülür ve bol su ile yıkanır. Ön haşlama suyu kullanılmaz atılır. İşkembenin ön haşlaması yapıldıktan sonra işkembe yıkanacak, uygun irilikte parçalara bölünecek, üzerini kapatacak miktarda çeşme suyu konulacak  ve  tekrar yumuşayıncaya kadar iyice pişirilecek. 




Terbiyesinin Hazırlanması:



İşkembeler haşlandıktan sonra, bir kap içerisine 1 yemek kaşığı un,1 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 çay bardağı soğuk su katılacak ve bir güzel çırpılacak. Karışım kabı içerisinde bekletilecek ,çorba piştikten sonra istenirse tencerenin içine sos dökülecek ağır ağır karıştırılacak.

Sos Malzemeleri:
sirke veya limon suyu
ezilmiş sarımsak

Üzerine tereyağında kızartılmış biberli karışım gezdirilecek. Ardından sarımsaklı sirke ile servis edilecek.. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.