21 Eylül 2012 Cuma

KIRMIZI BİBER TURŞUSU (Pişirilerek Yapılan)






Malzemeler:


1 kg. kırmızı biber

 Yarım su bardağı ayçiçek yağı

 1 su bardağı sirke

2 su bardağı su

1 baş  sarımsak

1 yemek kaşığı tuz

 Yapılışı:

Yağ, sirke, sarımsaklar ,su ve tuz tencereye konularak kaynatılır. Yıkanarak sap ve tohumları ayıklanan kırmızı biberler  halkalar halinde kesilir.Tenceredeki karışım kaynadığında kesilmiş kırmızı biberlerin bir kısmı  içerisine atılır.  Biberlerin  hafif rengi dönünce kepçeyle alıp kavanoza doldurulur.Tencereye tekrar kalan biberlerden bir kısmını atıp aynı işlem uygulanır.Tüm biberler bittikten sonra tenceredeki suyu kavanozlardaki biberlerin üzerine dökülerek kapakları iyice kapatılıp ters çevrilip soğumaya bırakılır. Biber turşusu hemen yenmeye hazırdır.Kavanozlar karanlık ve serin yerde yada buzdolabında durursa daha uzun dayanır.Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Hayırlı Günler, Ellerinize sağlık, Çok sağlıklı ve iştah açıcı

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bloğunuzu incelemeye çalıştım. Daha da bakmaya çalışacağım . Hersey cok pratik ve anlaşılır bir dille anlatılmış. turşulardan başlayacağım denemelere:))))))

    Yaramaz Defne nin annesi....

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.