19 Eylül 2012 Çarşamba

LAHANA TURŞUSU





MALZEMESİ


1 Adet orta boy lahana

1 avuç nohut

1 kaşık kırmızı biber

2 kaşık iri tuz

2 sb. sirke

1 tk şeker

1 baş ayıklanmış sarımsak

2 orta boy temizlenip doğranmış havuç

Kırmızı biber

YAPILIŞI

1- Lahanaları yaprak yaprak ayırarak yıkayınız.

2 -Büyük bir tencereye doğrayınız

3 -Üzerine 1 yk tuzatıp hafifce ovup, 1 saat kadar bekletin.


4 -3litrelik cam kavanozun dibine  nohutlar ekleyip, üzerine lahanaları doldurunuz.

5- Aralarına havuçları ve sarımsakları ekleyiniz.

6 -Ayrı bir tencerede 1 yk tuz,1tk şeker,sirke ve suyu harmanlayın.


7- Kırmızı biberi de serptikten sonra üstüne bir ağırlık koyarak kabın ağzını kapatınız.

8 -Hergün suyunu büyük bir kaba döküp ,kepçe ile yukarıdan dökerek havalandırın.

9-Turşu suyunu tekrar kavanoza dökün. Karanlık bir dolapta saklayın.

10- Bir hafta sonra yemeye başlayınız.Açıldıktan sonra buzdolabında durursa daha uzun dayanıyor.

Afiyet olsun.


Not: Tuzlu suyu hazırlamak için suyun içine temiz,yıkanmış bir çiğ yumurta koyunuz. Yumurta suyun üstüne

çıkıncaya kadar tuz ilâve edilip eritiniz

3 yorum:

  1. oyyy en sevdiğim turşudur :D

    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ben küçük kavanozu alıp kaçıyorum. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semforever lahana turşusu için henüz erken, ama çok sevdiğim için kuruverdim.

      Afiyet olsun Gülcan,ama yemek için biraz bekle,henüz olmadılar :)))

      Sil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.