Translate

13 Eylül 2012 Perşembe

ACI BİBERLİ SOS (Pişirilip yapılan)





Malzemeler


15-20 tane küçük turşuluk biber

2 kg. domates

1 çay bardağı zeytinyağı

1  baş sarmısak  

1 çay bardağı elma sirkesi

2 yemek kaşığı kalıntuz (kayatuzu)

(Bu malzemelerle yaklaşık 2 tane yarım kg lik kavanoz hazırladım.)


Yapılışı



Domateslerin kabuklarını soymak için önce yıkayıp altlarını artı biçiminde kesip sıcak su ile dolu geniş bir kaba atalım.Yarım saat sonra kabuklar çok kolay biçimde soyuluyor.Soyulmuş domatesleri iri iri doğrayarak tencereye alalım.  Ayıklanmış sarmısakları ince ince doğrayalım. Büyükçe bir tencereye önce bir çay bardağı zeytin yağını ardından doğranmış domatesleri, tuz ve sarmısakları koyup kaynamaya başladığında biberlerimizide içerisine atıp 15-20 dakika daha kaynatalım. Önceden hazırlanmış kavanozlara sıcak sıcak doldurup ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirelim. Kavanozları bir gece böyle bekletelim. Kavanoz kapakları tuttuğunda sosumuz hazırdır. Afiyet olsun.


 NOT: Maydonozu domatesle birlikte kaynatmayıp indirirken  atarsanız veya yerken üzerine doğrarsanız daha güzel oluyor.

2 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.