22 Eylül 2012 Cumartesi

PRATİK KABAK YEMEĞİ





MALZEMELER

4 tane kabak

3-4 domates

2-3 diş sarımsak

2 kırmızı etli biber

1 yk salça

1 soğan

1 tane kesme şeker

zeytin yağı ,tuz

Kıyılmış dere otu veya nane

YAPILIŞI

Kabakları soyup uzunlamasına dörde bölünüp doğranır. Üzerine 3-4 domates rendesi, 2-3 diş sarımsak


rendesi, doğranmış 2  tane kırmızı biber ,1 yk salça,en üstüne de 1 baş piyazlık doğranmış  soğan,1


kesme  şeker,tuz,zeytin yağı ,yarım çay bardağı su ilave edilir.Önce harlı , sonra kısık


ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.En son dereotu doğranır.Afiyet olsun.





1 yorum:

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.