14 Eylül 2012 Cuma

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER



MALZEMELER

 

2 kg kırmızı biber

1 baş sarımsak

yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı sirke

2 yemek kaşığı kalın tuz


HAZIRLANIŞI

Önce kırmızı biberleri yıkayıp tepsilere diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kadar

közlüyoruz. Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Biberleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz

ve süzüyoruz.Kavonozlara yerleştirirken biberlerin aralarına soyulmuş sarımsak ve tuz serpiyoruz.Üzerine

sirke ve yağını koyup, kapağını iyice kapatıp buzdolabında saklıyoruz.Afiyet olsun.

Not: Bu miktarlarla 2 tane yarım kglik kavanoz hazırladım.












2 yorum:

  1. CANIM ELLERİNE SAĞLIK ACABA BUZDOLABINDA KIŞLIK OLARAK NE KADAR SÜREDE MUHAFAZA EDEBİLİRİZ KAPAĞINI AÇINCADA HEMEN TÜKETMEMİZMİ GEREKİYOR SEVGİLERİMLE:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabımda yer kapladıkları için fazla yapmıyorum.Açıldıktan sonra 2-3 hafta içimde tüketilmesi gerekiyor,yoksa tadı değişiyor.Bunun için ufak kavanozlara doldurup,çabuk tüketiyoruz.Kapalı iken kış boyu durabilir.Sevgiler..

      Sil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.