10 Eylül 2012 Pazartesi

DONDURUCUDA BAMYA SAKLAMA





Mevsiminde bulunan taze bamyayı ,kışın da taze olarak tüketmek için dondurucuya konmadan önce yapılan

işlemler:




1-Bamyalar sap kısmından konik olarak kesilir. İyice yıkanır süzülür.

2-Bamyaların üzerine bir limonun suyu sıkılıp karıştırılır.

3-Bamyalar az suda  hafif sararıncaya kadar kaynatılır. (3-4 dakika). Sonra soğuk suya atılıp şoklanır.

4-Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine konulur, aralarına dilimlenmiş domatesler yerleştirilir.

5-Daha sonra bamyamız dondurucuda saklanır.


NOT: Bu şekilde her yıl bamyayı hazırlayıp dondurucuya koyuyorum. Kışın yemeğini yaptığımda tazesinden farkı olmuyor.Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Benim dondurucum ful doldu:)Güle güle yiyin.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.