Annemin şeker bayramında yaptığı nefis dolmalar.Ellerine sağlık......
Malzemeler
2 sb. pirinç
1 sb.zeytinyağı
5-6 adet soğan
1tk.tozşeker
tuz
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 demet maydanoz-dereotu
1-2 çk.küçük siyah üzüm
1 avuç kuru nane
tarçın,yenibahar,karabiber,1/2 limon suyu
1 tutam zerdeçal
1 tutam zencefil
1 kahve fincanı nar ekşisi
Yapılışı
Yağda doğranmış soğanları kavurup ,fıstığı ekleyip biraz pembeleştikten sonra pirinci ekliyoruz.Üzerine çıkacak kadar suyunu koyup pişmeye bırakıyoruz.
Piştikden sonra biraz daha yağ konup ince kıyılmış maydanoz,dereotu ve kuş üzümüyle limon suyu eklenip karıştırilır.
Yapraklar aynı boy ve kalınlıkta olmasına dikkat edilerek sarılır.Tencerenin
dibi 1 kat yaprakla döşenip sarmalar dizilir.
Ayrı kapta 1 su bardağı su ile zencefil,zerdeçal,narekşisi,tuz,2 kesme şeker karıştırılıp sarmaların üzerine dökülür.Kısık ateşte pişirilir.Soğuyunca servis tabağına tencere ters çevrilerek boşaltılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.