2 adet ekmek
6 adet yumurta
1 fincan süt
2 kg. şeker
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı
Ekmeklerin dış kabukları bıçakla sıyrılır,daha sonra düzgün bir şekilde doğranır,dilimlenir.Yumurtalar süt ile çırpılır,sıvı yağda sütlü yumurtalı karışıma dilimlenen ekmekler bandırılarak
tavada kızartılır.Kızartılan ekmekler bir peçete üzerine çıkarılarak çektiğiyağdan arındırılır.2 kg şekerden yapılanşekerden yapılan şerbetle kızaran ekmekler bir tepside alt üst yapılarak 15 dk kaynatılır.Soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.