Translate

14 Aralık 2009 Pazartesi

EKMEK TATLISI

Yine bayat ekmeklerimizi değerlendirebileceğimiz bir tatlı EKMEK TATLISI


Malzemeler
2 adet ekmek
6 adet yumurta
1 fincan süt
2 kg. şeker
Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı
Ekmeklerin dış kabukları bıçakla sıyrılır,daha sonra düzgün bir şekilde doğranır,dilimlenir.Yumurtalar süt ile çırpılır,sıvı yağda sütlü yumurtalı karışıma dilimlenen ekmekler bandırılarak
tavada kızartılır.Kızartılan ekmekler bir peçete üzerine çıkarılarak çektiğiyağdan arındırılır.2 kg şekerden yapılanşekerden yapılan şerbetle kızaran ekmekler bir tepside alt üst yapılarak 15 dk kaynatılır.Soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.