Translate
11 Şubat 2011 Cuma
KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
• 3 yufka,
• 250 gr. kıyma,
• Bir kuru sovan,
• tuz,kırmızı biber,
• Yufka harcı için bir kase yağ ve su karışımı.
• Servis için yoğurt ve salçalı sos.
• Sumak
Yapılışı:
.Tavada az sıvıyağla kıymayı kavurup suyunu çekince kıyılmış sovanı ekliyoruz.Kıyma iyice kavrulunca tuzunu biberini ekleyip, ateşten alıyoruz..
• Yufkaları 6 eşit üçgen parçaya ayırıyoruz.Her parçaya ayrı ayrı yağ -su karışımından fırça yardımı ile sürüp kıymalı harcımızdan koyup gül şekli olacak şekilde döndürüp sarıyoruz.
• Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
• Fırından çıkınca üzerine arzuya göre sarımsaklı ya da sade yoğurtla ve salçalı sosla servis ediyoruz.
Salçalı sos :Derin bir kaba bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı salça koyup birlikte orta ateşte eritiyoruz.Salça iyice eriyince üzerine kaynamış su ekleyip nane ve kırmızı biber ilave ederek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerinize sağlık miss gibi börekler yapmışsınız.görüntü çok güzel.
YanıtlaSilafiyetler olsun nefiss görünüyorlar.. sicacik sevgiler
YanıtlaSil