Translate
2 Kasım 2011 Çarşamba
KABAKLI HAVUÇLU SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet soğan
2 kaşık tereyağ
(sıvıyağ da kullanılabilir)
Su
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 kaşık un
Tuz
Süslemek için
Nane veya dereotu
Pul biber
YAPILIŞI:
Havucu ve kabağı temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Soğanı ufak ufak doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Soğanı ekleyip kavurun.
Daha sonra sebzeleri ilave edip biraz kavurun.
1 litre kadar su ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada terbiyeyi hazırlayın.
Bunun için bir kapta yumurta sarısını,un ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye katın.
Terbiye ılınınca çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın
Tuzunu ekleyin.
Çorba koyu olursa bir az sıcak su ilave edebilirsiniz.
Çorbayı servis kaselerine alıp nane (veya dereotu) ve pul biberle süsleyip servis yapın.Afiyet olsun
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kızıma sebze yedirme yöntemi gerçekten çok iyi oluyor bu çorbalar bu tarifi deneyeceğim sevgiler:)
YanıtlaSil