Translate
29 Kasım 2011 Salı
KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
•100 gr kadayıf
•2 yemek kaşığı tereyağı
•2 yemek kaşığı tozşeker
•İri dövülmüş ceviz
Bütün malzemeleri teflon bir tavaya alıp , kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kadayıflar pembeleşince ocağı kapatıp, kavrulan malzemeyi soğutun.
Muhallebisi için;
•4 su bardağı süt
•4 yemek kaşığı şeker
•4 yemek kaşığı un
•1 yemek kaşığı tereyağı
Bütün malzemeleri bir tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi hazırlayın. Ocağın altını kapatıp muhallebi soğuyana kadar ara sıra karıştırın.Mikserle iyice çırpın.
Hazırlanması:
Servis kaselerinin dibine kızarmış kadayıftan birer kaşık dökün.Üzerine muhallebiyi ekleyip kavrulmuş kadayıfla süsleyin.Afiyet olsun.
2.Servis Önerisi
•Orta boy kare bir borcama yağlı kâğıt serin.
•Yağlı kâğıdın her yerine soğuyan kadayıfları serpin.
•Kadayıfların üzerine, soğumuş olan muhallebiyi yayın ve kaşıkla düzeltin.
•2-3 saat buzdolabında bekletip ve dolaptan çıkarıp yağlı kâğıt yardımıyla rulo yapın.
• Dilimleyerek servis edin.
Ya da hiç uğraşmayıp dilimleyip, üstünü de süsleyip misafirlerinize ikram edin.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu çok guzel bir tatlı oluyor,bizim evde de çok sevılen bır lezzet.Ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilBu kadayıflı muhallebiyi Giresun taraflarında çok yapıyorlar, aslında orada kadayıfın her çeşidi yapılıyor çokça. Sizin de ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil