Translate
12 Mart 2012 Pazartesi
BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI
MALZEMELER
5oo gr tatlı kabak
4 yk şeker
1 paket vanilya
1 paket petit beure bisküvi
Yarım su bardağı ceviz içi
1 paket krem şanti
1 sb süt
YAPILIŞI
Yarım kg kabak, 4 yemek kaşığı şeker ve 1.5 su bardağı su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan kabağın suyu süzülür
1 paket vanilya, küçük parçacıklara bölünen bisküvi ve ceviz içi süzülen kabaklara eklenir hamur haline getirilir.
Oluşan harcımızı küçuk borcama yerleştiriyoruz.Üzerine bir bardak soğuk sütle çırptığımız krem şantiyi yayıyoruz.Üzerini hindistan cevizi veya tarçınla süslüyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp ve 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.