MALZEMELER
1 kilo kılçıkları çıkartılmış hamsi
1 adet limon
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Hamsi ayıklanıp kılçıkları çıkartılır, yıkanıp, tuzlanır tepsi yağlanır , piyazlık
doğranan soğanlar dizilir, üzerine hamsiler dizilir.
Kabukları soyulup dilimlenen limonlar dizilir tuzu karabiberi eklenir. En son
maydanozlar ilave edilir, yağı üzerine gezdirilip 180 dercede ısıtılmış fırında
hafif kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık, severek yediğimiz bir yemektir bu.
YanıtlaSilZiyaretiniz için teşekkürler,Elif Hanım..
YanıtlaSil