MALZEMELER
1büyük çay bardağı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edip karıştırdıktan sonra suyu ekleyin. . Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde blandırdan geçirin. Servis yaparken üzerine nane,kırmızı biber serpin.Afiyet olsun.
en sevdiğim çorbalardan elinize sağlık
YanıtlaSil