Sahrap Soysal'dan
MALZEMELER
100gr kavrulmuş kıyma
1 yk tereyağı
4-5 sb.et suyu
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1-2 yaprak lahana
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
yarım sb.yoğurt
1 yk un
tuz,karabiber
YAPILIŞI
Yağ,ufak doğranmış soğanı ve kavrulmuş kıymayı tencereye koyun.Üzerine et suyunu ekleyin.Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havucu,ufak doğranmış patatesi,ince doğranmış lahanayı ekleyin.Karabiber ve tuzu da serpip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yoğurdu bir kaseye alıp üzerine yumurta sarısını ve limon suyunu ekleyip çırptıktan sonra unu da ilave edin.Hazırlanan karışıma kaynayan çorbadan bir kepçe koyup sosu ılık hale getirin.Sosu çorbaya hızlıca ilave edin.Sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirip servise sunun.Üzerine nane,kırmızıbiber ekebilirsiniz.Afiyet olsun.
elinize sağlık :) nefisss
YanıtlaSil