MALZEMELER
1/2 kg baklavalık yufka
150-200 gr beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
Yufkaları yağlamak için sıvı yağ ve su
1 yumurta sarısı
Üzeri için; çörek otu ve susam
HAZIRLANIŞI
Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayıp,peynirle karıştırıp bir kenarda bekletin.
Daha sonra dikdörtgen şeklinde olan yufkalardan birini tezgahın üzerine serin. Üzerine bir kaşık sıvı yağ bir iki kaşık su gezdirip bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün. Bu şekilde 3 kat yufkayı üst üste hazırlayın.
Hazırladığınız yufkanın bir tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın ve dört parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.