Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Çilek sosu için;
Yarım kg. çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
üzeri için hindistan cevizi
İsteğe göre tepsinin dibine kek ve ya kedidili
Hazırlanışı;
Çilekler iyice ezilip püre haline getirilir.Küçük bir tencerede toz şeker ve nişastayla şeker eriyip biraz kıvam alana kadar pişirilir.
Muhallebi için süt ,şeker ve pirinç unu bir tencereye alınır.Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirilir.Üzeri göz göz olunca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Çilek sosu ve muhallebi ılınınca ,
Tepsinin altına kek parçaları, bebe bisküvisi ya da kedi dili koyabilirsiniz.Hiç bir şey koymadan da yapabilirsiniz.
Üzerine muhallebiyi,onunda üstüne çilekli sosu döküp ılınınca buzdolabına koyun.Dolapta birkaç saat bekletince tatlımız servise hazırdır.Afiyet olsun..
Afiyet olsun...
mmmmmmmm enlerimden kuzum eline sağlık:)))
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim çok hoş, beğendim :))
Çilekli tarifler hep favorimdir, ellerinize sağlık.
Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim.
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum,
İzmir'den sevgiler...