Malzemeler
- 1 kg soyulmuş, dilimlenmiş şeftali
- 1kg şeker
- 1/2limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
Doğranmış şeftalileri derin bir çelik tencereye koyup üzerine toz şekeri döküp bir gece bekletiyoruz.
Önce harlı ateşte pişirmeye başlıyoruz (10 dk kadar). Sonra altını kısıyoruz. Köpüklerini delikli kepçe yardımıyla topluyoruz, tereyağını atıp kısık ateşte 30-40 dk kadar pişirip limon suyunu ekliyoruz.Bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Eğer sulu olduysa reçelimizi yayvan cam veya emaye bir kaba boşaltıp,üzerine ince tül örtüp , tozsuz güneşli bir ortamda 2-3 gün güneşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.