MALZEMELER
4 adet patlıcan
3-4 tane domates
az sıvı yağ
tuz
2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar alaca soyulup 20-30 dk kadar tuzlu suda bekletilir. Sıkılıp boylamasına dörde bölünüp irice doğranıp derin bir kasede üzerine tuz ve sıvı yağ dökülerek karıştırılır. Daha sonra patlıcanlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltılır.180 derecede 30-40 dk kadar fırında pişirilir. Diğer taraftan bir tencereye kabukları soyulup doğranmış domatesler, tuz, doğranmış sarımsaklar, az sıvı yağ eklenerek sos pişirilir.
Kaynayan sosun içine kızarmış patlıcanlar atılıp bir taşım daha kaynatılıp servis tabağına alınır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.