Translate
29 Aralık 2014 Pazartesi
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
Malzemeler
2 tane orta boy kereviz
2 adet havuç
1 adet iri soğan
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
1 tane büyük patates
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz
Hazırlanışı
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişene kadar
unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın,
şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Patetesleri
de kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve halka halka doğrayın.
Pembeleşen soğana önce havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edip karıştırın ve 2 su bardağı
portakal suyunu ekleyin.
Kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Zeytinyağlı yemekleri dolapta
bir gece bekletirseniz daha lezzeti olurlar. Afiyet olsun...
-NOT:Patates konmasa da oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Paylaşımlarınız cok güzel, bende cok yeni bir blogum banada beklerim :)
YanıtlaSilcanım ya kerevizi sonradan yiyen biri olarak ne çok şey kaybemişim
YanıtlaSilşimdi daha iyi anlıyorum
eline sağlık nefis görünüyor
bende beklerim