Translate

29 Aralık 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ





Malzemeler


2 tane orta boy  kereviz

2 adet havuç

1 adet iri soğan

1 çay bardağı bardağı zeytinyağı

1  tane büyük patates

1 tatlı kaşığı şeker

2 su bardağı portakal suyu

Tuz



Hazırlanışı


Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişene kadar

 unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın,

şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Patetesleri

de  kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve halka halka doğrayın.

 Pembeleşen soğana önce havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.

Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edip karıştırın ve 2 su bardağı

portakal suyunu ekleyin. 

Kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Zeytinyağlı yemekleri dolapta

bir gece bekletirseniz daha lezzeti olurlar. Afiyet olsun...

-NOT:Patates konmasa da oluyor.

2 yorum:

  1. Paylaşımlarınız cok güzel, bende cok yeni bir blogum banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. canım ya kerevizi sonradan yiyen biri olarak ne çok şey kaybemişim
    şimdi daha iyi anlıyorum
    eline sağlık nefis görünüyor
    bende beklerim

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.