Hazırlanışı:
- Yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın,
- Sütü ve yağı ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
- Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin,
- Yapışmaz bir tavayı az sıvı yağla ,yağlayıp orta hararetli ateşte ısıtın
- 1 kepçe hamuru tavanın ortasına yuvarlak şekilde dökün,
- Üzeri göz göz olduktan sonra spatula yardımıyla ters çevirin,
- Her iki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alın,
- Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın,bu ölçülerle 6 tane çıkıyor.
- Bal , tereyağ,reçel veya nutella ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık görünüm mükemmel eminim ki tadı da bir o kadar güzeldir.
YanıtlaSilÇok açık ve ayrıntılı bir tarif yazmışsınız ellerinize sağlık
YanıtlaSil