Yazın en sevdiğim yemeklerden biri de mevsim sebzeleriyle yapılan kızartmalardır.Bazen domates soslu bazen
sarımsaklı yoğurtlu yapıyorum.Bu sefer domates soslu yaptım.Üzerine bu haliyle de sarımsaklı yoğurt
dökülebilir.
MALZEMELER
2 tane patates
2 tane patlıcan
2 tane kabak
3-4 tane sivribiber
4 tane domates
3-4 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
tuz
karabiber
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Tüm sebzeleri yıkayıp kurulayıp,soyup, kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Ayçiçek yağını kızdırıp kızartın.Önce patatesleri ,kabakları,patlıcanı ,en son biberleri kızarttım.Kızaran sebzeleri kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.Diğer tarafta sosu hazırlayın.Domateslerin kabuklarını soyup, zeytinyağı konmuş tenceye koyun. Sarımsakları ince ince doğrayın ,şekerini, tuzunu, karabiberini atıp suyunu çekip biraz koyu kıvama gelene kadar pişirin.Sos pişince kızarmış sebzelerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.