Biber mevsimi geçmeden kışlıklarımızı yapalım .Yapması kolay bir turşu,oldukça da lezzetli oluyor.Şimdiden
kolay gelsin.
Malzemeler
3-4 kilo sivri biber
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı tuz
Yarım çorba kaşığı şeker
1 baş ayıklanmış sarımsak
YAPILIŞI
Yıkayıp , sapları temizlemiş olduğumuz biberlere ,bıçakla bir çizik atılır .
Yağ ,sirke,tuz ve şeker genişce bir tencereye konur.İyice kaynamaya
başlayınca azar azar biberler tencereye eklenir.Sararıp yumuşayan biberler hemen çıkarılıp kavanozlara
yerleştirilir. üstüne bir kaşık yardımıyla bastırıp sıkıştırılır.
Kavanoz dolana kadar bu işlem devam
edilir.Tenceredeki haşlama suyundan da bir miktar kavanozlara
eklenir.Ardından kapağını kapatıp iyice sıkıştırılır.Kavanozlar ters çevirip
soğuyana kadar bekletilir.
Afiyet olsun...
umarım çok lezzetlidir.öyle görünüyor. bizede düşer mi acaba.
YanıtlaSilgüzel bir blog:)) İzlemeye almak istediğim bloglardan ama izlemeye alamıyorum, blogerda izlemeye almakta zorlanıyorum. sevgiler:)
YanıtlaSil