18 Mayıs 2010 Salı

TAVUK ŞİNİTZEL

Malzemeler;

• 1 kilo tavuk göğsü

• 1 şişe soda

• 1 s.b süt


Panesi çin;

• 1 s.b un
• 1 s.b galeta unu

• 2 yumurta

Kızartmak için;

Sıvıyağ

Yapılışı;

Tavuk etini tercihen kasapta şinitzel olarak hazırlatalım. . Tavukları soda ve süt karışımında en az 2 saat en fazla 1 gece bekletin

Pane harcı için malzemeleri ayrı kablara alın,yumurtaları hafif çırpın.

 Tavanıza sıvıyağı alıp kızdırın.Tavukları süzdürüp, önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa batırıp yağda arkalı önlü kızartın,kızartma süresi 3 dk kadar olmalı.

 İsterseniz makarna, pilav,patates püresi ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.