5 Kasım 2010 Cuma

PATATESLİ EKMEK










Haftasonu kahvaltınıza bir katkı da benden arkadaşlar..Yapımı kolay sadece mayası için zaman gerekiyor.
Gerçekten çok lezzetliler.Deneyin derim.

Malzemeler

3,5sb. un
2 tane patates
2 tk toz maya
Yarım sb.ılık su
1 tk.tuz
1 yumurta
2 yk.sıvı yağ

Hazırlanışı
Patatesleri soyup haşlıyoruz.(Suyundan yarım bardak ayırıyoruz.)Püre halide eziyoruz.
Un,maya ,tuz karıştırılır.Ilık püreyi,yarım sb  suyunu,yumurtayı ve yağı ekleyip yoğuruyoruz.
2 saat üzeri örtülü olarak dinlendiriyoruz.
Tekrar yoğurup 10 pazıya ayırıyoruz.Bunları elimizde biraz yoğurup şekillendirip üzerlerine bıcakla çentik atıp kepekli un serpiyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepside 1saat beklettikten sonra 2oo derecede  önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk. üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Yumuşak olmaları için de fırının alt gözüne emaye kapta su koyuyoruz.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Patates sevdiğimiçin muhtemelen tam benlik bir tarif,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık yarın yada pazargünü mutlaka deneyeceğim nefis görünüyor .

    YanıtlaSil
  3. hayırlı sabahlar canım
    misler gibi ekmek kokusuyla dolmuştur eviniz değilmi?
    eline sağlık yumuşacık ekmekler elde etmek biraz zaman almış ama eminim ki değmiş afiyetler olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.