2 Kasım 2010 Salı

Tavuk Haşlama

Bizim evde genellikle tavuk  çok tüketilir Tavuk haşlama yemeği ise hem çorba hem ana yemek niyetine yenir.
Yapımı kolay bir okadar da lezzetlidir.Pişirenlere şimdiden kolay gelsin.










Malzemeler

1 bütün tavuk

3adet patates

2adet havuç

2 kaşık un

Hazırlanışı;

Tavuk yıkanıp ufak parçalara ayrılır.Patatesler ve havuçlar soyulup iri parçalar halinde doğranır.
Bir tencerenin içine hepsi konup üzerine çıkacak kadar su  konulur. Ocakta kaynamaya başlayınca köpüğü alınır tuz karabiber eklenir, pişmesine yakın un su ile inceltilip kaynayan yemeğe katılır.Biraz daha pişirilip
ocaktan alınır, afiyet olsun

5 yorum:

  1. Suyuna banmak istiyorum :) Annem ilk yaptığı zaman,biz yemeyiz demiştik :) bi bakın hele beğenmezseniz yemeyin deyip ikna etmişti ben ve kardeşimi..Sonra da gerisini istemiştik :) Et haşlamayı da,tavuğu da çok seviyorum,ellerine sağlık,hatırladığım iyi oldu,bugünün menüsü neden haşlama olmasın?
    Mutlu günler diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. Buna boool limon sikarak yerim ben. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. En sağlıklı yemektir ve de harikadır ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Zeliha-umut sepeti, ben de zaten unutmamak anımsamak için yazıyorum,basit ama gerçekten lezzetli bir yemek,beğendiğine sevindim.Afiyetle..

    YanıtlaSil
  5. Bir de bunun kemikli et ile hazırlananı var,tavsiye ederim.Çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.