Translate

7 Haziran 2012 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMASI







Malzemeler:




250gr salamura veya taze asma yaprağı

2 orta boy kuru soğan

250 gr dana kıyması

Yarım çay bardağı pirinç

 3 çorba kaşığı sıvıyağ

1yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber,maydonoz,kuru nane,

1tatlı kaşığı tereyağı


Sos için :

Yoğurt, sarımsak


Yapılışı:



Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu süre biraz daha fazladır.Soğanları yemeklikten ince doğrayınız.

Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası,kuru naneyi ,kıyılmış maydonozu, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız.

Etli yaprak sarması  zeytinyağlı sarmaya göre daha ufak sarmalıdır. Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız dolmaları düzenli olarak yerleştiriniz.
Ayrı bir kapta yarım tatlı kaşığı  biber ve domates salçalarını 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurunuz. İçine tuz, az karabiber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su katıp,tenceye dizilmiş sarmaların üzerine dökünüz.


Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabak koyabilirsiniz.Pişirme süresi orta ateşte 30 dakikadır. Suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.


Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Zahmetli ama çok çabuk yenen harika bir yemek:)

    YanıtlaSil
  2. El lerinize sağlık,ben de iyi bir aşçıyımdır,böyle söylenmesinden çok hoşlanırım.Ömrüm mutfakta geçiyor.Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.