3 Haziran 2012 Pazar

SEMİZOTU YEMEĞİ





Malzemeler

2 bağ semizotu

2 orta boy kuru soğan

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates/biber salçası

2 olgun domates

1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (isteğe göre)


Yapılışı



Semizotunu yıkayıp temizleyip,doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını koyun,  doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.

Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını ve  tuzunu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.

Semizotu suyunu salınca bir yemek kaşığı kadar  bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi

suyuyla pişsin. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Semizotunun her hali güzeldir.
    Yemeği gibi salatasınıda çok severim..
    Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık herşeyini çok severim.
    canım aklında olsun fazlaca yap pişmiş olarak soğutup koy bir kaba at buzluğa kışın çıkarıp yediğinde yeni pişmiş kadar lezzetli oluyor haberin olsun:) tecrübeyle sabittir:))

    YanıtlaSil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.