19 Temmuz 2012 Perşembe

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



MALZEMELER

Yarım kilo dolmalık biber (15-16 tane)

1,5 sb.pirinç

1 sb.zeytin yağı

3-4 tane soğan


Yarım limon

Nane

Maydanoz

Kuş üzümü

Dolmalık fıstık

Yeni bahar

Tuz

1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI


Fıstıklar yağda kavrulur. Ardından yemeklik olarak doğranan soğanlar ilave edilir ve birlikte pembeşinceye
 
kadar kavrulur.Az salça eklenir. Soğanlar pembeleşince pirinç eklenir. Birlikte de kavrulmaya devam edilir.
 
Tüm baharatlar ilave edilir. Ocaktan indirilir. Dolmalık biberler hazırlanan bu içle doldurulur.Ağızları
 
domatesle kapatılıp tencereye yerleştirilir.Üzerine zeytinyağı ve sıcak su eklenip,15 dk pişirilir.Biberler
 
zedelenmeden borcama dizilir,üzerine tencerenin dibindeki suyu gezdirilir.Sıcak fırında üzerleri hafif
 
kızarıncaya kadar bekletilen biberler,servise hazır hale gelir.Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ohhh mis gibi dolma ellerine sağlık...pişirdikten sonra fırınlamadım hiç ama bu tariften sonra bende deneyeceğim,hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa arkadaşımda yedim,beğendim.Size de hayırlı ramazanlar...

      Sil

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.