25 Kasım 2012 Pazar

KIYMALI POĞAÇA



MALZEMELER


1 ajda çay  bardağı yoğurt

1 ajda çay   bardağı zeytinyağı

1 ajda çay  bardağı eritilmiş margarin

bir tutam tuz

1 tutam karbonat

Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

150 gr. kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 yemek kaşığı margarin



Hazırlanışı:

Bir tepsinin içine önce eritilmiş ve biraz soğutulmuş margarini dökün. Buna sıra ile zeytinyağı yoğurt, karbonat, tuzu ilave edin. Karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak fakat çok düzgün bir hamur elde edin. Hamuru ılık bir yerde yarım saat kadar bekletin.

Kavrulmuş kıymanın hazırlanışı: . kıymayı, yassı bir kabın içine koyun. Buna bir adet rendelenmiş soğanı ilave edin. 1 çorba kaşığı margarin de kattıktan sonra, devamlı karıştırmak suretiyle kıymayı kavurun.

Hamurdan küçük parçalar alın. Elinizde bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Tam ortasına kıymalı malzemeden koyun. Kapatın ve kenarlarını bastırın. Tepsiye muntazam aralıklarla dizin. Bir yumurtanın sarısını çırpın. Poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu ile süsledikten sonra sıcak fırında 30 -40 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni yorumsuz bırakmayın lütfen. Yazdığınız her yorum benim için çok değerli.